Instrukcje i przepisy w Podręczniku Electrolux Eppwelgm5 są niezwykle istotne, aby zapewnić bezpieczne i niezawodne użytkowanie produktu. Podręcznik zawiera szczegółowe informacje dotyczące instalacji, konserwacji, napraw i wymiany części, użytkowania i usuwania produktu. Zaleca się przestrzeganie wszystkich instrukcji i przepisów, aby zapobiec uszkodzeniom sprzętu. Podręcznik zawiera również istotne informacje dotyczące bezpieczeństwa i czynników wpływających na jakość produktu. Zaleca się przeczytanie i zrozumienie wszystkich instrukcji przed użytkowaniem produktu.
Ostatnia aktualizacja: Instrukcje i przepisy Podręcznik Electrolux Eppwelgm5
Problem
- Gdzie znajdę przepisy kulinarne dla mojego piekarnika parowego?
- Książka kucharska dla piekarnika parowego Electrolux
Dotyczy
- Piekarnik parowy
Rozwiązanie
Broszurę z przepisami można pobrać tutaj: Książka kucharska dla piekarnika parowego. pdf
Broszura zawiera następujące przepisy:
Ryba/Owoce morza
Sztokfisz
Filet z ryby
Ryba w soli
Filet z łososia
Ryba gotowana (pstrąg)
Nadziewane kalmary
Drób
Udka kurczaka
Nadziewane piersi kurczaka
Coq au Vin
Pieczona kaczka w pomar.
Mięso
Casserole z wołowiną
Wołowina marynowana
Klops
Golonka wieprzowa
Łopatka wieprzowa
Szwedzka pieczeń świąteczna
Gicz cielęca
Ossobuco
Nadziewany mostek cielęcy
Udziec jagnięcy
Królik
Królik w musztardzie
Dzik
Potrawy z piekarnika
Lasagne
Cannelloni
Zapiekanka z makaronu
Moussaka (dla 10 osób)
Zapiekanka ziemniaczana
Kluski frankońskie
Casserole z kapusty
Zapiekanka z cykorii
Pokusa Janssona
Pizza/Quiche
Pizza
Tarta cebulowa
Quiche Lorraine
Placek serowy
Pierogi (30 małych sztuk)
Ciasteczka serowe
Placek z koziego sera
Ciasto/Ciastka
Ciasto migdałowe
Brownies
Ciasto Cappuccino
Ciasto marchewkowe
Sernik
Placek z wiśniami
Ciasto owocowe
Tarta owocowa
Tradycyjna szarlotka
Biszkopt cytrynowy
Babeczki
Knedle ze śliwkami
Kołacz
Ciasto Savarin
Biszkopt
Strucla
Ciasto szwedzkie
Słodka tarta
Chleb/bułki
Bułki, słodkie
Chleb wiejski
Biały chleb
Chałka drożdżowa
Chałka maślana
Warzywa
Warzywa śródziemnomorskie
Warzywa tradycyjne
Nadziewane pomidory
Zapiekany krem jajeczny
Zapiekany krem jajeczny
Placek karmelowy
Budyń kokosowy
Przystawki
Ryż z warzywami
Słone kluseczki
Ziemniaki w mundurkach
Gotowane Ziemniaki
Piekarniki parowe - przepisy
W piekarniku parowym można przygotować nie tylko warzywa. Tak naprawdę, to od lat tajna broń najlepszych resturacji. Dodatkowa wilgoć poprawia smak i teksturę, zachowując chrupkość - każdy posiłek będzie wyjątkowy. Poniżej znajdziesz łatwe przepisy, które pokazują możliwości wynikąjące z użycia pary - od przystawek do deserów. Możesz zacząć od razu. Nadaj życiu pełny smak - przy użyciu pary.
Brownie z syropem z topinambura
Smak południa - doskonały jako samodzielne danie lub przystawka.
Łosoś z tłuczonym kalafiorem i jarmużem
Zdrowy posiłek z prostych i pysznych nordyckich składników.
Suflet z ziemniakami i parmezanem
Delikatny i kremowy sernik to doskonały sposób na sprawienie przyjemności sobie i innym.
Któż oparłby się kremowemu biszkoptowi czekoladowemu?
Klasyczny deser dla tych, którzy chcą osłodzić sobie życie.
To ciasto zawsze poprawia humor.
Wegański, bezglutenowy chleb bananowy
Doskonałe szparagi, przygotowane za pomocą pary.
Flan waniliowy z truskawkami
Tradycyjny deser z truskawkami.
Le Cordon Bleu
Firma Electrolux pomaga czerpać radość z życia, definiując na nowo doskonały smak jedzenia, dbałość o odzież oraz dobre samopoczucie na co dzień. Dlatego wraz z Le Cordon Bleu – wiodącą światową siecią akademii sztuki kulinarnej i hotelarstwa – wskazuje drogę do wspaniałego smaku i lepszych nawyków żywieniowych zarówno profesjonalnym szefom kuchni, jak i miłośnikom jedzenia. Prezentując doskonałe przepisy i techniki kulinarne, a także propagując wiedzę, w jaki sposób wydobyć to, co najlepsze z każdego składnika, przy użyciu współczesnych i przyszłych urządzeń kuchennych, wspólnie dążymy do zapewnienia jak najlepszych doznań smakowych.
Współpraca Electrolux i Le Cordon Bleu, łącząca kulinarną kreatywność i wiedzę profesjonalnych szefów kuchni z najnowocześniejszą technologią, jest zachętą do czerpania większej przyjemności z gotowania i bardziej ekologicznych nawyków żywieniowych. Dołącz do nas!